Hoppa till huvudinnehåll

Månadsspara

Bröllop, sommarstuga, pension, ekonomisk frihet… Närma dig drömmen genom att månadsspara.

Hur blir 1000 kr i månaden till 4 miljoner?

Titta på när Clas berättar om hur ett envist månadsparande tar hjälp av effekten av ränta-på-ränta för att med tidens hjälp spara ihop en rejäl slant.

Våra konton omfattas av den statliga insättningsgarantin upp till beloppet 1.050.000 kronor.

Räkna på ditt sparande i fonder

Belopp per månad
kr
Tid
år
Startbelopp
kr
Avkastning per år
Swedbanks 10-årsprognos(1) för svenska aktier och aktiefonder är att de kommer avkasta 7 % om året(2).
%
- kr
Börja månadsspara

Börja månadsspara i fonder – så gör du

 1. Bestäm hur mycket du ska månadsspara

  Det bästa sparandet är det som blir av. Det enklaste är att starta ett automatiskt månadssparande. Du väljer en summa att spara, sedan köps fonderna du har valt automatiskt varje månad.

 2. Öppna ett konto

  För att månadsspara i fonder behöver du ett konto att spara på. De flesta väljer att spara på ett Investeringssparkonto, ISK. Du betalar en låg årlig skatt istället för att betala skatt när fonderna säljs.

 3. Välj en fond som passar dig

  Du kan spara i räntefonder, aktiefonder eller en blandning. I räntefonder går värdet varken upp eller ner särskilt mycket- risken är lägre. I aktiefonder kan värdet pendla ganska mycket, upp eller ner - risken är högre. Låter det svårt? Vi kan ge förslag på fonder att spara i.
  Logga in och gör ditt fondval

 4. Klart!

  Mer än så behöver du inte göra. Om du vill kan du när som helst ändra ditt månadssparande - öka eller minska summan du sparar eller avsluta sparandet. Självklart kan du även sälja fonderna, det tar då några dagar innan försäljningen går igenom.

ISK omfattas av den statliga insättningsgarantin för pengar på kontot upp till 1.050.000 kronor. Fonder och aktier omfattas av investerarskydd för värdepapper.

Hållbart sparande

Visste du att du kan påverka planetens framtid bara genom att spara mer hållbart? Vi vill ge dig bättre koll på vad du investerar i och hjälpa dig att göra hållbara val. Läs om vad som gör en fond hållbar, EU:s nya regler inom hållbarhetsområdet med mera.

Kvinna sitter barfota ute på en stentrappa en fin sommardag

Frågor och svar om att månadsspara i fonder

Prata sparande med oss

Ring oss måndag-fredag 10.00-15.00,

torsdag 10.00-18.00
0485-150 00

Lördag och söndag
0771-22 11 22

För att kontakta oss via telefon behöver du vara ansluten. 
Anslut dig för att ringa.

Kontakta oss

Informationen på denna sida är framställd av Swedbank för allmän distribution. Sidan är framställd i informationssyfte och innehåller allmän information om produkterbjudanden från Swedbank och Sparbankerna och ska betraktas som marknadsföring. Innehållet på sidan utgör därför inte individuell rådgivning enligt lagen om värdepappersmarknaden eller lagen om finansiell rådgivning till konsumenter. Mottagaren av informationen på sidan bör vara uppmärksam på uttalanden om framtidsbedömningar är förenade med osäkerhet och rekommenderas att komplettera sitt beslutsunderlag med det material som bedöms som nödvändigt. Swedbank påminner om att investeringar på kapitalmarknaden är förenade med ekonomiska risker och du ansvarar själv för dessa risker.