Meny
Våra tjänster
Låna pengar
Kort och betala
Spara och placera
Pension
Försäkringar
App, internetbank och BankID
Händelser i livet
Om oss
Anneli Nilsson

Öland och människan i centrum

Vi bryr oss om Öland och dig. Om vi får låna din uppmärksamhet i 47 sekunder så berättar Anneli gärna mer om vad vi står för.

Ölands Bank Center fasadskylt

Vårt samhällsengagemang

Vi är helt beroende av bygdens utveckling, näringslivet och befolkningen. Vi är beroende av människors idéer och deras drömmar. Tillsammans kan vi stärka samhället och att gynna bygden.

Pontus Sjöman

Hållbarhet och miljö

För oss handlar hållbarhet om långsiktiga lösningar som vi kan vara stolta över när kommande generationer ska ta över och bygga vidare. Vi vill att vår bankverksamhet visar ekonomisk, ekologisk och social hänsyn.

Studenter i studentpoolen

Banken som arbetsgivare

Tycker du att det är viktigt med en stimulerade arbetsmiljö med korta beslutsvägar och goda möjligheter till personlig utveckling? Tycker du om Öland? Ta kontakt med oss!

Illustration av en dator som visar ett diagram på ett kassaflöde

Siffror och sånt

Vi strävar efter att vara motorn i den lokala ekonomin, och då behövs en hel del kapital. Vår vinst används till att skapa långsiktig trygghet och en sund kreditmarknad för bygdens företag och invånare.

Sveriges Nöjdaste Bankkunder SKI

Bankens styrelse

Styrelsen är sammansatt av olika kompetenser för att utveckla Ölands Bank på bästa sätt. För oss är det viktigt att besluten sker här på Öland, lokalt och nära. Här kan du se vilka som ingår och lära känna dem lite närmre.

Glad familj kramas hemma i en soffa

Bedrägeri och säkerhet

Vi lägger stort fokus på säkerhet och att ha säkra lösningar för alla våra tjänster för att du ska kunna känna dig trygg som kund. Du kan också hjälpa till genom att skydda dina koder och personliga uppgifter. Tillsammans minskar vi risken för bedrägerier.

Invigning 2019 av Sjöräddningens nya räddningsbåt på Öland

Sparbanksstiftelsen Öland

En viktig del i sparbanksrörelsen är den lokala förankringen. Stiftelsen bildades 1998 då Ölands Bank blev den bank som ni ser idag.