Hoppa till textinnehållet

Familjejuridik

Håkan Dahlén

Alla kan behöva juridisk hjälp ibland. Exempelvis när du blir sambo, om du skiljer dig eller när någon avlider. Vänd dig till oss så hittar vi en lösning som passar dig, vare sig du vill träffa en jurist på bankkontoret eller om du vill ha hjälp att skriva avtalen själv hemma.

På kontor - i samarbete med Verahill

Johan Wirell

Johan Wirell

Jurist, Verahill 

Björn Rigestam

Björn Rigestam

Jurist, Verahill 

Boka ett möte med en jurist

Lokalt samarbetar vi med Verahill Familjejurist, som du kan träffa på något av våra kontor. Första förberedande mötet kostar inget. Du betalar för det du sedan vill ha utfört.
 
 • Du bokar ditt möte på något av våra kontor eller via kundtjänst på 0485-150 00 eller e-post .
 • Du kan även skicka en kontaktförfrågan via länken nedan. Där kan du fylla i vad ärendet gäller, så kontaktar vi dig på det sätt du önskar.

Online - i samarbete med Lexly

Situationer när du kan behöva juridisk hjälp

 1. Köpa bostad

  Det är mycket att tänka på när du och din partner väljer att bli sambo. För att skapa en trygg vardag och framtid är det bra att ha testamenten samt samboavtal. Ibland betalar ni även olika mycket för gemensamma saker och då kan en revers ta bort ekonomiska frågor.

 2. Gifta dig

  Bröllopsdagen är en av de lyckligaste dagar du kan uppleva under ditt liv. Men ibland händer oförutsedda händelser och då är det bra att ha äktenskapsförord och testamente. Då behöver du aldrig fundera om någonting skulle hända.

 3. Skilja sig

  Vid en skilsmässa kan det uppstå många funderingar. Ett gemensamt liv slutar och då kan ni behöva hjälp med frågor om vårdnaden och bodelning. Genom rådgivning kan ni vara trygga att allt står rätt till.

 4. Ny familj

  Ibland hittar du kärleken även senare i livet som skapar nya familjekonstellationer. För att alla ska känna sig trygga är det bra att prata med en jurist om äktenskapsförord, samboavtal, särkullbarn och testamente.

 5. Din framtid

  Ibland tar livet en oväntad vändning. Då är det bra att du har en framtidsfullmakt som ger en anhörig ansvar att ta hand om dina intressen. Se även till att ditt testamente är uppdaterat så att du och din familj kan känna sig trygga.

 6. När någon avlider

  Det är mycket sorg när du förlorar någon nära. Då vill du inte även behöva fundera över vem som ska få vad. En jurist kan hjälpa dig med bouppteckningen och arvskiftet vilket underlättar för hela familjen.